preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Da li si ovisnik o računalu???Korisne poveznice

NATJECANJA I NATJEČAJI
REZULTATI MEĐUNARODNOG NATJECANJA ''KLOKAN BEZ GRANICA''
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 6. 2018. 17:00

Među 10% najbolje plasiranih učenika na ovogodišnjem natjecanju ''Klokan''  prema pojedinim skupinama su:

PČELICE:

  1. LUKA JURIŠIĆ (2. c)
  2. MIA ČURDINJAKOVIĆ (2. a)
  3. EMA BANOVAC (2. c) 

LEPTIRIĆI:

  1. FRAN ŠARIĆ (3. b)
  2. MATKO BOŽIČEVIĆ (3. b) 

ECOLIER:

  1. KATARINA SUNĐI (4. b)
  2. DOMAGOJ ŠUKER (5. c) 

BENJAMIN:

  1. VIKTORIJA VIŠEK (7. a) 

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a najbolje plasiranima nagrade će biti uručene u petak, 15. lipnja 2018. godine, na školskoj priredbi.
                                                                Karolina Bogdanović. prof. 


[OPŠIRNIJE]PETAŠI POBIJEDILI NA VI. RIMSKIM DANIMA!
ZRINKA JURIĆ / datum: 4. 6. 2018. 09:13

I ove je godine naša škola sudjelovala na natjecanju učenika petih razreda u sklopu Rimskih dana. Predstavljali su nas sljedeći učenici: Luka Kristić, Matko Bosančić i Marko Periša iz 5. a razreda, Adrian Buinac iz 5. b i jedina djevojčica Petra Marcikić iz 5. c razreda. Ekipu je odabrao nastavnik povijesti Ivan Krajinović i to nakon velikih, ili kako se kaže, slatkih muka, jer je izuzetno puno učenika htjelo sudjelovati.
Više čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]OSVRT FILIPA MARUNČEKA NA NATJECANJE U ITALIJI
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 5. 2018. 11:14

U (OPŠIRNIJE) čitajte Filipov osvrt na finalno Mađunarodno Hippo natjecanje na kojemu je zauzeo izvrsno peto mjesto u svojoj kategoriji. Natjecanje je održano u Italiji, a organizator natjecanja je Global Hippo Association, a organizirano je s ciljem promoviranja engleskoga jezika te međukulturne suradnje diljem svijeta!


[OPŠIRNIJE]OSVRT DOMINIKA ŠOBAČIĆA NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOGA JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 27. 4. 2018. 10:46

U Splitu se od 11. do 13. travnja 2018. održalo Državno natjecanje iz engleskoga jezika na kojemu je sudjelovao i učenik 8. c razreda Dominik Šobačić sa svojom mentoricom Lidijom Škrlec. Na njemu je zauzeo izvrsno 13. mjesto!
U (OPŠIRNIJE) čitajte Dominikov zanimljiv i iskren osvrt na natjecanje!


[OPŠIRNIJE]FILIP MARUNČEK IZBORIO FINALE HIPPO NATJECANJA
ZRINKA JURIĆ / datum: 12. 4. 2018. 12:53

Nakon školske razine Hippo natjecanja u polufinalu su svoj nastup zaslužili: Bruno Vidoš (4. c), Ana Korica (6. b), Filip Bazina (6. b), Filip Marunček (7. a) te Dominik Šobačić (8. c). Polufinalno natjecanje održano je u Osijeku 24. ožujka.  
Nakon nestrpljivog iščekivanja rezultata, uslijedilo je veliko iznenađenje za sve nas. Filip Marunček pozvan je na finalno natjecanje koje će se održati 12. i 13. svibnja u Italiji. Na finalnoj razini natjecanja testiraju se sve četiri jezične vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. U Italiji će odmjeriti znanje s 23 učenika svoje Hippo treće kategorije kao i upoznati vršnjake iz mnogih zemalja sudionica. Želimo mu sretan put i svu sreću! 
Važno je naglasiti da je ove godine na Hippo natjecanju sudjelovalo 22 155 učenika iz dvadesetak zemalja u pet kategorija ovisno o uzrastu i stupnju poznavanja jezika na početnoj razini, a svega njih dvadesteak po kategoriji sudjeluju u finalnom natecanju te je time Filipov uspjeh i veći! 

Učiteljice engleskog jezika:  Lidija Škrlec, Marija Rukavina i Gabrijela Romić


[OPŠIRNIJE]13. SMOTRA ŠKOLSKIH ZBOROVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 28. 3. 2018. 15:19

U Pastoralnom centru crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru 27. ožujka održana je 13. smotra školskih zborova na kojoj je nastupilo 8 zborova (5 osnovnoškolskih i 3 srednjoškolska).
Iako još nisu poznati rezultati smotre, naš je zbor u svom nastupu pokazao trud, rad i odličan uspjeh u izvedbi  pjesama. Bili smo zbor s najmanje članova (te se stoga nismo mogli prijaviti na državno natjecanje), ali smo pokazali da ponekad nije značajan velik broj sudionika nego ono što ova djeca posjeduju u sebi, a to je ljubav prema glazbi i pjevanju.
                                                               Julija Dujić, voditeljica zbora


[OPŠIRNIJE]KLOKAN BEZ GRANICA
ZRINKA JURIĆ / datum: 26. 3. 2018. 10:03

I ove se godine dio naših učenika natjecao na Međunarodnom natjecanju Klokan bez granica. Izvješće s natjecanja učiteljice matematike Karoline Bogdanović čitajte u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]ČETVRTO NATJECANJE U RECITIRANJU DECIMALA BROJA PI
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 3. 2018. 14:23

Dan broja  Pi, koji se u cijelom svijetu obilježava 14. ožujka, u našoj je školi i ove godine obilježen natjecanjem u recitiranju decimala ovog beskonačnog decimalnog broja. Većina čitatelja upoznata je s činjenicom da je vrijednost broja Pi zapravo omjer opsega i promjera bilo kojeg kruga te da je približna vrijednost ovog broja 3,14.
Za razliku od većine, mnogi učenici naše škole znaju puno više od  te decimale.
Više u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE - EUROPA U ŠKOLI
ZRINKA JURIĆ / datum: 19. 3. 2018. 19:44

Europski dom u Zagrebu i ove je godine organizirao nacionalno  likovno, literarno i glazbeno natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Europa u školi. Dana 8. ožujka 2018. g. održana je županijska razina natjecanja. 
Naši učenici natjecali su se u kategoriji likovnih radova, a u (OPŠIRNIJE) čitajte čiji su radovi predloženi za državnu razinu natjecanja! Čestitamo učenicima i mentoricama!

 


[OPŠIRNIJE]DRUGI NA MEĐUOPĆINSKOM NATJECANJU MLADIH GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VINKOVCI
ZRINKA JURIĆ / datum: 12. 3. 2018. 10:44

U subotu 10. užujka 2018. g. održano je Međuopćinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju se okupilo 20 ekipa osnovnih škola. U jakoj konkurenciji ekipa naše škole i ove je godine bila uspješna zauzevši drugo mjesto! Članice su ekipe Nina Kovačević, Lana Mamić, Eva Petrović, Marta Šarić (sve iz 7. b) te Mia Juričić i Katarina Vasilj (8. a), a mentorica im je Dajana Blažanović! Čestitamo! 
Fotografiju pogledajte u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]TREĆU GODINU ZAREDOM IMAMO PREDSTAVNIKA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ ENGLESKOGA JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 3. 2018. 17:54

Na internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je popis pozvanih učenika na Državno natjecanje iz engleskoga jezika! Među najboljim osmašima nalazi se i ime našega Dominika Šobačića iz 8. c! 454 natjecatelja sa županijskih natjecanja prešlo je prag, a samo njih 30 idu na najvišu razinu natjecanja. Njegova je mentorica Lidija Škrlec.Čestitamo im na ovom velikom uspjehu! 
Važno je napomenuti da su naši "Englezi" uistinu izvrsni jer je ovo treća godina zaredom da u tom predmetu imamo natjecatelje na državnoj razini!
Državno natjecanje održat će se od 11. do 13. travnja 2018. u OŠ "Žnjan-Pazdigrad" u Splitu na kojemu Dominiku i mentorici želimo puno uspjeha!  


[OPŠIRNIJE]LIKOVNI NATJEČAJ - OZONSKI ČUVARI
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 3. 2018. 17:08

Povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je likovni natječaj OZONSKI ČUVARI.
Za sudjelovanje na Natječaju i izradi plakata pohvalnice i zidne kalendare dobili su učenici 2. b, 2. c., 4. a i 4. b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Slavicom Astaloš, Nadom Brdar, Marinom Barunčić i Ljubicom Bikić. 
Likovni rad 2. c pod naslovom I MI ZEMLJU ČUVAMO objavljen je kao ilustracija na kalendaru za mjesec siječanj.
Ozonku i Ozončici šaljemo pozdrave i sve pozivamo da zajedno postanemo čuvari ozonskog sloja i da svakodnevno nastavimo raditi na očuvanju našeg planeta.

                                                                                     učiteljica Nada Brdar
Ilustraciju i stranicu kalendara pogledajte u (OPŠIRNIJE)!

[OPŠIRNIJE]HIPPO NATJECANJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 2. 3. 2018. 10:37

I ove je godine po drugi put u našoj školi održano Hippo competition, međunarodno natjecanje u poznavanja engleskoga jezika.
Više u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA NATJECANJA 2018.
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 2. 2018. 14:38

Započela je i "sezona" Županijskih natjecanja te ćemo ovdje pratiti naše natjecatelje i njihove mentore. Čestitamo svima koji su svojim rezultatima sa Školskih natjecanja zaslužili poziv na višu razinu natjecanja te su se uz pomoć i podršku svojih mentora nastavili pripremati i dalje! Njihov trud i dodatan rad zaslužuje svaku pohvalu.

Kao i prošle godine "Englezi" su probili led i to izvrsnim rezultatima. U utorak 20. veljače u OŠ "Stari Jankovci" u Starim Jankovcima održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika na kojemu je Dominik Šobačić iz 8. c. bio drugi, a Karlo Šokčević iz 8. a sedmi. Mentorica im je Lidija Škrlec. Čestitamo!

U četvrtak 22. veljače OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru bila je domaćin županijskog Natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Natjecanje je ekipno, a ekipa u sastavu Ivana Petanović iz 6. b te Ena Bešenić i Iva Bratić iz 6. c zauzela je drugo mjesto. Mentorice su Gorana Hasel i Zrinka Jurić. Čestitamo!

U četvrtak 1. ožujka u Županji je u OŠ Mate Lovraka održano županijsko natjecanje iz geografije. Andrej Fišić (5. a) bio je šesti, mentorica mu je Vlatka Bašić. Maja Horvat (7. c) bila je četvrta, Valentina Cindrić (7. c) bila je deseta, a sudjelovala je i Paula Šalić (7. a). Mentor im je Milenko Zovko. Od osmaša Robert Jakopović (8. a) bio je peti, Ivan Sučić (8. c) deseti, a sudjelovao je i David Šušnjara (8. c). Mentorica im je Vlatka Bašić. Čestitamo!

U ponedjeljak 5. ožujka u OŠ "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Maja Horvat (7. c) bila je deveta, a sudjelovali su još Filip Nikić (8. b) i Brigita Vidinović (7. c). Maji i Brigiti mentorica je Zrinka Jurić, a Filipu Ivan Krajinović. Čestitamo!

U našoj je školi održano županijsko natjecanje iz povijesti 7. ožujka. Marin Bikić (7. a) bio je prvi, a Marko Boričić (7. b) bio je drugi. Mentor im je Milenko Zovko. Čestitamo!

OŠ "Antun Gustav Matoš" bila je domaćin i županijskoga natjecanja iz kemije koje je održano u četvrtak 8. ožujka. Marko Boričić (7. b) u kategoriji sedmaša bio je peti, a sudjelovala je i Viktorija Višek. Mentorica im je Veselka Čorluka. Robert Jakopović (8. a) bio je treći u kategoriji osmaša, a sudjelovao je i Filip Nikić (8. b). Njihov je mentorica Vesna Matak. Čestitamo!

U ponedjeljak 12. ožujka održano je županijsko natjecanje iz biologije na kojemu smo imali natjecatelje u konkurenciji sedmih razreda. Marta Šarić bila je treća, a Borna Mandek deseti. Sudjelovala je i Nina Kovačević. Svi su učenici 7. b, a mentorica im je Veselka Čorluka! Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA NATJECANJA 2018.
ZRINKA JURIĆ / datum: 5. 2. 2018. 09:21

Početkom drugog obrazovnog razdoblja započinje vrijeme natjecanja, prvo školskih, međuopćinskih pa onda županijskih i državnih. Pratit ćemo naše učenike i mentore na tom putu! Čestitke svima na dodatnom učenju i pripremanju za natjecanja! Želimo im puno uspjeha! 
Ovdje pratimo učenike sudionike školskog natjecanja i njihove mentore te, kako pristižu pozivi, učenike pozvane na županijska natjecanja!

INFORMATIKA, 18. siječnja 2018.
8. RAZRED - Toni Jurina i Filip Nikić (8.b), Iva Ignjačić, Benjamin Kresić i Franko Krstić (8. c). Područje natjecanja su Osnove informatike. Mentorica je Mira Magdić.

ENGLESKI JEZIK, 24. siječnja 2018.
8. RAZRED - Robert Jakopović, Nika Knežević, Lara Stanković i Karlo Šokčević (8. a), Ela Brkić, Filip Nikić i Karla Raić-Stojanović (8. b), Luka Hostonski, Iva Ignjačić, Franko Krstić i Dominik Šobačić (8. c). Mentorica je Lidija Škrlec.  
Na Županijsko natjecanje pozvani su Dominik Šobačić i Karlo Šokčević. Čestitamo! 

MATEMATIKA, 25. siječnja 2018.
4. RAZRED - Ivan Belić (4. a), mentorica je Marina Barunčić. Dunja Bartolović, Iva Agičić, Benjamin Mišić i Katarina Sunđi (4. b), mentorica je Ljubica Bikić. Karla Lešić, Lana Kristić i Bruno Vidoš (4. c), Mentorica je Dunja Golek. 
7. RAZRED -  David Iličić, Luka Janošić, Petra Maloševac i Viktorija Višek (7. a) te Petra Đukić i Oskar Ante Soldo (7. c). Mentorica je Tatjana Brešćanski.
Na Županijsko natjecanje pozvani su Katarina Sunđi iz 4. razreda  te Viktorija Višek, David Iličić i Luka Janošić iz 7. razreda. Čestitamo! 

FIZIKA, 29. siječnja 2018. 
8. RAZRED - Lana Kovač (8. a) i Iva Ignjačić (8. c). Mentorica je Irena Papac. 

GEOGRAFIJA, 1. veljače 2018.
5. RAZRED - Andrej Fišić i Luka Kristić (5. a). Mentorica je Vlatka Bašić.
6. RAZRED - Robin Obradović (6. b) i Tena Novoselac (6. c). Mentorica je Vlatka Bašić.
7. RAZRED - Mia Babić, Niko Galović, Larisa Kovačić i Paula Šalić (7. a), Valentina Cindrić, Maja Horvat, Filip Josipović, Antonela Marjanović, Luka Santovac, Bruno Siladi. Mentor je Milenko Zovko.
8. RAZRED - Robert Jakopović (8. a), Ivan Sučić i David Šušnjara (8. c). Mentorica je Vlatka Bašić.
Na Županijsko natjecanje pozvani su petaš Andrej Fišić, sedmašice Maja Horvat, Valentina Cindrić i Paula Šalić te osmaši Robert Jakopović, Ivan Sučić i David Šušnjara. Čestitamo! 

HRVATSKI JEZIK, 5. veljače 2018.
7. RAZRED - Maja Horvat i Brigita Vidinović (7. c). Mentorica je Zrinka Jurić.
8. RAZRED - Filip Nikić, (8. b). Mentor je Ivan Krajinović.
Na Županijsko natjecanje pozvani su Maja Horvat, Brigita Vidinović i Filip Nikić. Čestitamo! 

POVIJEST, 6. veljače 2018.
7. RAZRED - Marin Bikić (7. a), Marko Boričić, Lara Grizelj, Iva Katić, Anton parat, Jure Plavšić, Nikola Smolčić, Luka Žgela (7. b), Ivan Kobak (7. c). Mentor je Milenko Zovko. 
Na Županijsko natjecanje pozvani su Marko Bikić i Marko Boričić. Čestitamo!

KEMIJA, 7. veljače 2018. 
7. RAZRED - Petra Maloševac, Paula Šalić  i Viktorija Višek (7. a), Marko Boričić, Borna Mandek i Jure Plavšić (7. b). Mentorica je Veselka Čorluka. 
8. RAZRED - Robert Jakopović (8. a), Toni Jurina, Filip Nikić i Samuel Nikić (8. b) i Antonio Piperković (8. c). Mentorica je Vesna Matak.
Na Županijsko natjecanje pozvani su sedmaši Viktorija Višek, Marko Boričić i Borna Mandek, a od osmaša Robert Jakopović i Filip Nikić. Čestitamo!

BIOLOGIJA,  8. veljače 2018. 
7. RAZRED - Antonija Brebrić (7. a), Nina Kovačević, Borna Mandek i Marta Šarić (7. b). Mentorica je Veselka Čorluka. 
8. RAZRED - Mia Juričić i Katarina Vasilj (8. a), Luka Idžanović, Mia Kubica i Matea Marojević (8. c). Mentorica je Vesna Matak. 
Na Župianijsko natjecanje pozvani su sedmaši Marta Šarić, Nina Kovačević i Borna Mandek. Čestitamo!

 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju